Javanın kullanım alanları nelerdir? java ile neler yapılabilir? javaya nasıl başlanır.
1990’li yıllarda SUN bilgisayar şirketince akıllı elektronik ev araçları projesi çerçevesinde mikrodalga fırınları, buzdolapları , televizyonlar, uzaktan kumanda gibi cihazların birbiriyle haberleşmesini sağlamak için hayatımıza giren java, 1993 Yılında “World Wide Web” büyük bir atılım göstererek bütün dünyaya yayılmaya başlamasıyla, potansiyelini gören SUN şirketi tarafından bu tarafa yönlendirildi.
Ancak Java sadece web ortamında değil, güçlü syntax yapısıyla, ve meşhur “Bir yerde yaz her yerde çalıştır” sloganıyla çıktığı yolda, Uzaydaki uyduyu programlamadan, robot yazılımlarına, akıllı ev sistemlerinden, kurumsal mimarilere, Big Data ya verdiği tam destek ve tabii ki vazgeçilmez olarak mobil dünyaya yaptığı katkılardan dolayı programlama dünyası için öğrenilmesi her zaman cezbeden bir dilolmayı başarmıştır. Java öğrenilmesi gereken programlama dillerinin en önemlileri arasında yer alır.
Dünya genelinde 9 milyonu aşan geliştiriciyle Java, heyecan verici uygulamaları ve hizmetleri verimli bir şekilde geliştirmenize ve dağıtmanıza olanak tanır.
Dizüstü bilgisayarlardan veri depolama merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet’e kadar Java her yerde!
- Şirket Masaüstü Bilgisayarlarının %97’sinde Java Bulunuyor
- ABD’deki Masaüstü Bilgisayarların (veya Bilgisayarların) %89’unda Java Bulunuyor
- Dünya Genelinde 9 Milyon Java Geliştiricisi Var
- Geliştiricilerin 1 Numaralı Seçimi
- 1 Numaralı Geliştirme Platformu
- 3 Milyar Cep Telefonunda Java Bulunuyor
- Blu-ray Disk Oynatıcıların Tümünde Java Kullanılıyor
- 5 Milyar Java Kartı Kullanılmakta
- 125 milyon TV cihazı Java kullanıyor
Geliştiriciler Neden Java’yı Tercih Ediyor?
Java; Java geliştiricileri, mimarları ve gönüllülerden oluşan özel bir topluluk tarafından test edilmiştir, iyileştirilmiştir, genişletilmiştir ve onaylanmıştır. Java, bilgisayar platformları için mümkün olan en geniş kapsamda taşınabilir, yüksek performanslı uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Uygulamaları heterojen platformlar üzerinde kullanılabilir hale getirerek iş sahipleri daha fazla hizmet sunabilir ve son kullanıcı üretkenliği, iletişim ve işbirliğini artırabilirler. Ayrıca kurumsal uygulamalara ve tüketici uygulamalarına sahip olma maliyetini önemli derecede düşürebilirler.
java yazabilmek ve kullanabilmemiz için nelere ihtiyacımız var nereden başlamalıyız?
Öncelikle, hangi dili öğrenmeye başlarsak başlayalım, ilk olarak “Nesneye Yönelik Programcılık nedir?” sorusuna doğru bir şekilde cevap vermeliyiz. Bu makale ve bundan sonraki makalelerimizde Nesneye Yönelik Programcılık konusuna odaklanıp, bu dili yazabilmemiz için yapmamız ve bilmemiz gereken konuları tek tek işleyeceğiz.